Oktober woonmaand

01-10-2019

We moeten er nu echt aan geloven… vorige maand is de herfst begonnen en inmiddels zitten we alweer in de maand oktober. Dat betekent: vroeg donker, vallende bladeren in prachtige kleuren en de start van het woonseizoen! Want oktober is woonmaand, dus hier word ik – ondanks de doorgaans regenachtige maand – heel blij van. Waarom is oktober woonmaand en wat kun je verwachten?

Maand met wooninspiratie
Al een aantal jaar is oktober dé woonmaand. Na de warme zomermaanden trekken we allemaal weer naar binnen om de warmte en droogte op te zoeken. Dan is niets fijner dan een warme en gezellige plek te hebben waar het fijn is om in te vertoeven. Is je interieur nog naar wens? Voelt het nog steeds als een thuis? Door het toevoegen van nieuwe kleuren, accessoires, sfeervolle kaarsjes, zachte plaids, warm vloerkleden en het maken van een andere indeling creëer je een plek die klaar is voor komend seizoen. Een seizoen waarbij Netflix waarschijnlijk één van je beste vrienden is;)

Trends en nieuwe designs
Oktober woonmaand, de start van het woonseizoen, is de maand waarin merken hun nieuwe collectie tonen en de laatste trends delen. Zo heeft Flexa de trendkleur ‘Tranquil Dawn bekendgemaakt en Histor de trendkleur ‘Chinese Porcelain’. Daarnaast worden nieuwe behangboeken uitgebracht (ik heb de nieuwste kleuren en panelen van het Franse merk Elites al mogen bewonderen en daar werd ik heel blij van) en heeft vtwonen de nieuwe collectie uitgebracht. Al dit nieuws kun je bewonderen op onder andere beurzen.

Inspirerende woonbeurzen
Wil je zelf graag je woonkamer veranderen of een nieuwe kleur op de muur van je slaapkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vorige maand, september, vonden de eerste woonbeurzen plaats. Het bezoeken van deze beurzen is ideaal voor het opdoen van inspiratie. Ook komende maanden staan er verschillende beurzen en lanceringen op de agenda, waaronder:
vt wonen & design beurs in Rai Amsterdam, 1 t/m 6 oktober 2019. Ieder jaar brengt de vt wonen&design beurs alle wooninformatie onder één dak. De mooiste merken, nieuwste designs en meest verrassende ontwerpen. 
Bis, bouw- & inspiratiesalon in Gent (België), 5 t/m 11 oktober 2019. Op bis, de grootste (ver)bouwbeurs van Vlaanderen, kun je terecht voor inspiratie en advies over keukens, badkamers, daken, isolatie, verwarming en meer.
Dutch Design Week in Eindhoven, 19 t/m 27 oktober. Het is het grootste designevenement van Noord-Europa waarop werk en concepten worden gepresenteerd van ruim 2600 ontwerpers.
Meubelbeurs Brussel, 3 t/m 6 november. Op deze vakbeurs stellen exposanten op maar liefst 66.000 m2 hun nieuwste collecties voor.
COCOON in Brussel, 15 t/m 18 november. COCOON, de grootste woon- en interieurbeurs van België, brengt jaarlijks bekende namen uit de wereld van design, meubels, textiel, (tafel)decoratie en tuin samen.
EXCELLENT WOONBEURS in Rotterdam, 28 november t/m 1 december. Op zoek naar actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen en leven? Op 12.000 m2 vind je specialisten op het gebied van interieur en lifestyle. 

Loop je liever zo een woonwinkel in in plaats van het plannen van een beursbezoek? Bekijk dan mijn vorige blogpost over een inspirerende woonwinkel waar je maar liefst 7 dagen per week terecht kunt en 24/7 online!

Wil je jouw interieur klaarmaken voor komende periode, maar weet je niet waar je moet beginnen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This