06 - 55 53 61 29 info@meekinterieur.nl

Must visit: Loods5 Maastricht

19-09-2019

Begin augustus was ik een weekendje in de prachtige stad Maastricht. Natuurlijk kon een bezoek aan de nieuwste Loods 5 niet ontbreken! Als je vanaf de Markt naar de Boschstraat loopt dan zie je het opvallende gebouw al van een afstandje. Van de buitenkant is duidelijk zichtbaar dat het een mix van oud en nieuw is; een deel bestaande bouw met oude details dat door middel van een lichtstraat verbonden is aan de nieuwbouw.

Eyecatcher
Zoals de andere vestigingen van Loods 5 heeft ook deze winkel een grote oppervlakte: maar liefst 17.000 m2 woon-“walhalla” om je te laten inspireren. Je kunt er écht voor van alles terecht: natuurlijk meubels en accessoires, maar ook tassen, badkamerspullen, buitendecoratie en nog veel meer. Een echte blikvanger aan het begin van de winkel (voordat je bij al het andere moois komt) is een oude Fiat 500. Al zou ik het zelf niet huis willen (zonde van de ruimte die het in beslag neemt), maar in zo’n grote ruimte is het een echte eyecatcher!

Kleur en materiaal
Zoals je op onderstaande foto’s ziet zijn er veel inspiratie hoeken gecreëerd met blauwtinten; de themakleur van het derde kwartaal. Deze doorgaans koele kleur is perfect te combineren met materialen zoals hout, rotan en stof, waardoor er een warm en sfeervol geheel ontstaat. De foto’s laten zien dat blauw geen kille kleur hoeft te zijn als je dit op de juiste manier toepast in je interieur. Zo zorgt staal, glas en leer in combinatie met blauw voor een minder gezellige sfeer, dan onderstaand geheel. De combinatie van de juiste blauwtint, materialen en accessoires is dus van groot belang.

Kleurpalletten
Naast de ingerichte hoeken in de themakleur, zijn er ook ‘stijlstudio’s ingericht in andere kleurpalletten, waaronder okergeel, terracotta en groen. De verschillende kleuren zorgen ieder voor een eigen sfeer. Zelf houd ik van een Scandinavische sfeer met stoere accenten, maar de warme terracotta kleur in combinatie met okergeel van onderstaande foto spreekt me ook aan, vooral nu de herfst steeds dichterbij komt (lees: koud, wind en donkere dagen).

Bedden en nog meer bedden
Over donkere dagen gesproken… ik vind het heerlijk om dan op tijd in bed te kruipen. Ter inspiratie voor mooi opgemaakte bedden en gezellig ingerichte slaapkamers kun je ook bij Loods 5 Maastricht terecht. Een slaapkamer gezellig maken kan bijvoorbeeld door het toevoegen van warme kleuren, zachte materialen, accessoires en rijke stoffen – voor het echte hotelgevoel. Onderstaande foto’s laten zien dat je op verschillende manieren je slaapkamer stijlvol kunt inrichten. Zelf ben ik fan van het hemelbed!

Neuzen en nog eens neuzen
Tussen alle accessoires kun je uren rondneuzen. (Is dat een woord? Haha). Van kandelaars, kaarsen, wanddecoraties, boeken, tassen en nog veel meer. Ik kan me in dit soort winkels makkelijk een dag vermaken. Kortom: Loods 5 Maastricht is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Ga jij wel eens naar Loods 5? Of heb je een andere favoriete woonwinkel? Laat het hieronder weten!

Raak jij in zo’n grote woonwinkel het overzicht kwijt? Ik help je graag!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This